Zeqir Alizoti

Albania

2015, Albania

About Zeqir Alizoti

Lindur në Vlorë në vitin 1950 dhe diplomuar në Akademinë e Arteve
në Tiranë në vitin 1974. Skulptor me aktivitet artistik të shtrirë brenda
dhe jashtë Shqipërisë, lëvron pothuaj të gjitha teknikat, si gips, gur,
dru, bronx dhe kryesisht qeramikë. Sot ai jeton dhe vazhdon të
krijojë në qytetin e lindjes, Vlorë. Është vlerësuar disa herë brenda
dhe jashtë vendit me tituj dhe çmime të ndryshme. Puna e tij
simbolizon qëndresën dhe identifikimin e kombit në shekuj.

-SELECTED EXHIBITIONS

2010 Solo exhibition, Vlora, Albania 2007 Solo exhibition, Vlora, Albania
1999 Solo exhibition, Bergerac, France 1997 Solo exhibition, Katerini, Greece
1990 Solo exhibition, Vlora, Albania

Collection

Albania / Knots

Artwork info

Materials

ceramic sculpture

 

  • Share: