Specifikat e Albumeve

1. Lidhja e Albumeve

Albumet tona mund të lidhen në disa mënyra në bazë të tipit të letrës dhe albumit të përzgjedhur. Të gjitha tipet e lidhjeve kalojne në një proçes manual, pra lidhja ashtu si realizimi i kopertinës kryhen në mënyrë artizanale, me dorë. Praktikisht mund të zgjidhni mes ketyrë mundësive:

Untitled-1

Fletë të trasha me lidhje në të nxehtë

Një teknologji e patentuar nga Album Epoca ku letra të ndryshme fotografike lidhen nëpërmjet një flete kartoni që vendoset mes tyre, pa përdorur apak ngjitës me bazë vinili por duke u pjekur i gjithë blloku në një furre, çdo album më vete. Ky proçes prodhon një bllok të fortë dhe me jetëgjatësi maksimale dhe eliminon efektet e lidhjeve me biadeziv apo ngjitës kimikë me bazë vinili. Praktikisht në albumet me këtë lloj lidhjeje mungon krejtësisht efekti i rudhosjes, deformimit dhe nxirjes së fletëve nga koha. Fletët janë tepër të forta, të drejta, elegante. Gjithashtu efekti në pamje dhe prekje është mjaft pozitiv dhe faqet janë të vazhduara duke mos patur aspak dallim në momentin e përthyerjes në mesin e tyre, kjo për të mos influencuar aspak dizajni kompozimin e fotografisë apo krijimin e historisë tuaj të printuar në një wedding Album Epoca. Mund të përdoren letra fotografike Mat, Metal i plastifikuar me Shkëlqim ose me plastifikim Mat si dhe letra fotografike Velvet, të gjitha këto edhe të kombinuara mes tyre. Mund të bordohen fletët me Ar, Argjënd ose Çelik të vërtete. Produktet që përdorin këtë lidhje jane Wedding Album, Family Album dhe Event Album me kopertinë fotografike ose me kopertinë të veshur.

AE

Fletë të holla me lidhje Flex

Realizohet falë lidhjes së disa tipeve letrash fotografike pa përdorur aspak material shtesë mes tyre. Lidhje e cila garanton një bllok solid por të lehtë, të përbere nga fletë të holla pa asnje deformim apo rrudhosje. Albume elegante dhe me cilësi të lartë printimi por me një dizajn modern dhe në dukje të lehtë, minimal. Kryesisht përdor këtë lidhje albumi yne Event, me kopertinë me fotografi ose me kopertinë të veshur. Gjithashtu përdor këtë lidhje edhe albumi shoqërues i albumit wedding, Family Book. Mund të përdoren letra fotografike Mat ose letra fotografike HD.

Perfect binding with thin pages

Lidhje tip broshurë

Lidhje tipografike e cilësisë së lartë me një humbje minimale mes fletëve dhe që kujton menjëherë lidhjen e librave tradicionale. Rezultati i kësaj teknologjie është në krijimin e albumeve moderne, me letra speciale por me një efekt nostalgjik ku çdo album ngjan me një libër të dedikuar. Përdor këtë lidhje kryesisht albumi ynë Event si me kopertine fotografike ashtu edhe me kopertine të veshur. Gjithashtu janë në këtë lidhje disa prej produkteve shoqërues të albumeve wedding si Best Friends Bokk dhe Friends Book. Mund të përdoren letra tipografike te patinuara mat apo me shkëlqim, me ose pa trajtim UV. Gjithashtu në gamën e letrave që përdoren në këtë lidhje bëjne pjesë letrat tipografike Satin dhe ajo Pearl.

2. Gama e letrave speciale të përdorura për albumet tona:

Lidhje në të nxehtë

Letra

Letër Fotografke Fuji Velvet - 248 gr/m²
Lidhje në të nxehtë, fletë të trasha me faqe të vazhduar.
Letër fotografike në klorur argjëndi për printime Fine Art thellesisht Mat në mënyrë që të evitojë krejtësisht reflekset dhe shenjat e gishtave. Efekt soft touch në prekje.

Letër Fotografike Fuji Metal e plastifikuar Mat - 760 gr/m²
Lidhje në të nxehtë, fletë të trasha me faqe të vazhduar.
Letër fotografike e cilësisë së larte në klorur argjëndi me finiturë Mat dhe e plastifikuar. Ndjesi e mëndafshtë në prekje dhe rezistencë ndaj gërvishtjeve. E bardha (Whitte point) e argjenduar i jep thellësi dhe tredimensionalitet fotografisë.

Letra 2

Letër Fotografike Fuji Metal e plastifikuar me Shkëlqim - 810 gr/m²
Lidhje në të nxehtë, fletë të trasha me faqe të vazhduar.
Letër fotografike e cilësisë së larte në klorur argjëndi me finiturë me Shkëlqim. Reflektimi në metal e bën fotografinë vibrante dhe plot forcë shprehëse.

Letër Fotografike Fuji Mat - 760 gr/m²
Lidhje në të nxehtë, fletë të trasha me faqe të vazhduar.
Letër fotografike e cilësisë së larte në klorur argjëndi me finiturë Mat por me granaturë fine për një reduktim të reflekseve dhe një rezultat fotogrfafik afër realitetit dhe natyrshmërisë, sidomos persa i përket portreteve.

Lidhje flex

Letra 3

Letër Fotografike Fuji Mat - 230 gr/m²
Lidhje Flex, fletë të holla me faqe të vazhduar.
Letër fotografike në klorur argjëndi, fleksibel dhe rezistente. Sipërfaqe Mat e cila duke shpërndarë driten ul reflekset dhe redukton shenjat e gishtave.

Letër Fotografike HD me shkëlqim - 180 gr/m²
Lidhje Flex, fletë të holla me faqe të vazhduar.
Letër fotografike në klorur argjëndi e cila mundëson një printim të një cilësie superiore me definicion të lartë dhe stabilitet të ngjyrave në kohë.

Lidhje tip broshurë

Letra 4

Letër Tipografike e patinuar me shkëlqim - 170 gr/m²
Lidhje tip broshurë.
Letër me patinature shumështresore printuar nga të dy krahët dhe me finiturë me shkëlqim. Me një pikë të bardhe (whitte point) perfekte, kjo letër garanton imazhe brilante dhe një gamë kromatike natyrore

Letër Tipografike Felix Schoeller Satin - 190 gr/m²
Lidhje tip broshurë.
Letër tipografike speciale me finiturë të mëndafshtë dhe reflektim të ulët të dritës, ofron një game ngjyrash tepër të lartë duke shtuar thellësinë e ngjyrave të ërrëta por duke ruajtur shkëlqimin e të bardhës.

Letra 5

Letër Tipografike me patinim me Shkëlqim dhe mbrojtje UV - 170 gr/m²
Lidhje tip broshurë.
Letër me patinature shumështresore printuar nga të dy krahët dhe me lyerje UV e cila i jep forcë ngjyrave, shton kontrastin dhe krijon një efekt tredimensional duke i dhënë karakter të fortë fotografive tuaja.

Letër Tipografike Felix Schoeller Pearl - 210 gr/m²
Lidhje tip broshurë.
Letër e cila i dhuron një efekt të perlëzuar shkrepjeve tuaja, pika e ulët të bardhës pasuron sfumaturat e toneve të ërrëta dhe ëmbëlson shkëlqimin e toneve të çelura.

Mixed paper option

To add rhythm, to intensify the story, to enhance your images, you can choose the best paper texture for each spread.
No limits to your creativity.

MIxed

3. Orientimi, formati dhe madhësia e albumeve:

Screen Shot 2020-02-10 at 9.53.18 AM

Square

cm 20x20 | 25x25 | 30x30 | 35x35 | 40x40

in 8x8 | 10x10 | 12x12 | 14x14 | 16x16

Screen Shot 2020-02-10 at 9.46.54 AM

Vertical

cm 15x20 | 15x22 | 20x27 | 20x30 | 24x32 | 24x36 | 30x40 | 30x45 | 35x45

in 6x8 | 6x9 | 8x11 | 8x12 | 9x13 | 9x14 | 12x16 | 12x18 | 14x18

Screen Shot 2020-02-10 at 9.56.59 AM

Horizontal

cm 20x15 | 27x20 | 32x24 | 40x30

in 8x6 | 11x8 | 13x9 | 16x12

Screen Shot 2020-02-10 at 10.01.05 AM

Panoramic

cm 25x10 | 50x20

in 10x4 | 20x8

4. Covers

Materials for our covers

Fabric

A wide selection that satisfies all wishes of aesthetic and tactile sensations.

Decorated

Fabrics combined with ribbons, bows, laces, inserts, trimmings inspired by the playful concept of scrapbooks.

Plexiglass

The best way to enhance a memory and protect it.

Leather

A precious, luxurious and consistent material.

Leatherette

Combines the elegance of leather with respect for nature.

Wood

A combination of nature and craftsmanship.

Stone

With its refined and sophisticated design it is the perfect proposal for those who seek exclusivity and quality.

5. Accessories

STEEL

Inspired by contemporary furnishing these innovative covers evoke luxurious lofts.

Laminate

Versatile and elegant, it turns the Album into a piece of design.

Customization

Solutions to make your album and photo shoot even more unique.

UV print

UV print

Dozens of decorative elements created by our graphic designers to personalize the covers and adjust to all photo shoots, from wedding to boudoir, from newborn to portrait. Also available for the Album Box.

Debossing

Debossing

Indented impression made with stamps, which makes leather and leatherette covers unique by adding the names.

Engraving

Engraving

Steel inserts with elegant engravings that decorate and make the album unique and personal.

Metal initials

Metal initials

The addition of metal initials gives an exclusive touch to classic covers.

Photo

Photo

A representative image inserted on the cover to give even more personality to the album.

Full photo

Full photo

The design of some covers has been conceived to emphasize an iconic image of the event.

Gilding

When decoration turns into protection. This technique enhances the album and offers added protection to the pages over the years.

Options for relatives

Every event must be shared with our loved ones, that’s why we’ve created coordinated options for each album.

Add 2 albums

Add 2 albums

It is easy to duplicate the Album and create identical or smaller versions, keeping the same style and design. The layout can also be modified if needed.

Add 2 Event Books

Add 2 Event Books

It is easy to duplicate the Album and create Event Books, keeping the same design and changing the cover for a less formal result. The layout can also be modified if needed.

6. Packaging

One packaging for each album

To keep or display. Each album is wrapped in a satin bag inside its packaging, which can be customized and coordinated with the album graphics.

Album

Prestige Box

An even more prestigious, unique and one of a kind album item that will keep emotions forever.

Formats:

cm: Square: 25x25 | 30x30 | 35x35 Horizontal: 27x20 | 32x24 | 40x30 Vertical: 20x27 | 24x32 | 30x40

in: Square: 10x10 | 12x12 | 14x14 Horizontal: 11x8 | 13x9 | 16x12 Vertical: 8x11 | 9x13 | 12x16

Album Box with UV print

Album Box with UV print

The box is decorated with customizable UV prints, that can be coordinated with the album print.

Bag

Bag

For those who love carrying the album with them and share it with friends and relatives, the bag is the best solution.